541018_531519566862704_1816069172_n

Virbac Keratolux Schampo

Pris:
145 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
772137
Antal:

Hudproblem är en av de vanligaste anledningarna till att djur behöver veterinärvård. Hundar, katter och hästar med mjällig och fet hud (keratoseborré) har en för snabb produktion av talg och ny hud. Detta yttrar sig i en fet hud och päls men djur med Seborré kan även ha en torr hud p.g.a den ökande mjällbildningen. Vanliga symptom är illaluktande päls och klåda. Keratolux innehåller tre patenterade system som ger en förbättrad effekt;

Spheruliter, ett inkapslingssystem som ger en successiv frisättning av aktiva ingredienser och därmed en förlängd verkningsgrad och ett förbättrat upptag. Chitosanid, bildar skyddande hinna på huden och hjälper till att bevara fukten. Glykoteknologien, monosackarider (specifika sockerarter) som hjälper till att motverka bakteriell bindning till huden samt har lindrande egenskaper.

 

Användning

  • Avlägsnar mjäll
  • Normaliserar lipidproduktionen
  • Fuktbevarande

 

Bruksanvisning

Blöt pälsen grundligt med ljummet vatten. Applicera schampoo på ett flertal platser och på den yta du vill behandla. Massera in schampot så att det bildas rikligt med lödder. Undvik kontakt med ögon och mun. Skölj noggrant ur schampot med ljummet vatten. Schamponera igen och massera in schampot så att det bildas rikligt med lödder. Låt verka i 10 minuter. Skölj noggrant ur schampot igen med ljummet vatten.Torka pälsen försiktigt med en handduk, använd inte hårtork. Kamma igenom pälsen efter torkning.

Notera att efter sista sköljningen av pälsen rekommenderas att man återfuktar huden med Humilac spraybalsam från Virbac.