541018_531519566862704_1816069172_n

Royal Canin Veterinary Diets Urinary S/O Olfactory Attraction

Pris:
239 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
947015
Antal:

Katters preferenser kan variera, men det gör inte deras behov av friska urinvägar.

Strikt utfodring med en anpassad diet är en viktig del i en lyckad behandling av Feline Lower Urinary Tract Disease (FLUTD).

 

Studier har visat att olika katter har olika individuella preferenser när det gäller mat, beroende på en kombination av medfödda och

förvärvade faktorer. För en del är helt enkelt doften viktigast.

 

Därför har Royal Canin utvecklat Urinary S/O Olfactory Attraction med råvaror utvalda särskilt för sina aromatiska egenskaper. Med

detta alternativ ökar möjligheterna att ge ännu fler katter den precisa utfodring de behöver.

 

Olfactory Attraction kan ges som variation till katter som äter Urinary S/O eller Urinary S/O Moderate

 

Indikationer

Urinsten struvitUrinsten struvit och oxalat

 

Kontraindikationer

Dräktighet, digivning och tillväxtKronisk njursvikt, metaboliisk acidosHjärtsviktHypertension (högt blodtryck)Användning av urinförsurande läkemedel

 

Användningstid:

För upplösning av urinstenar bör detta dietfoder ges 5-12 veckor. För att motverka återkomst av urinstenar ska dietfodret ges i minst ytterligare 6 månader och därefter bör en urinodling tas. Efter en lyckad behandling är det lämpligt att antingen fortsätta med Urinary S/O eller något annat foder som:

Young Male, Skin Young Male S/O, Young Female, Skin Young Female S/O, Mature eller Senior.

 

Upplösning av struvitsten

• Urinary S/O säkrar en effektiv upplösning av struvitstenar.

 

Utspädning av urinen

• Ökar urinvolymen vilket leder till att urinen får en lägre mättnadsgrad. Förebygger risken för urinsten av typen struvit och kalciumoxalat. En större urinvolym säkrar en regelbunden tömning av urinblåsan.

 

Lågt RSS-värde

• Ökad urinvolym innebär en reducerad mättnadsgrad av urinen. I en omättad urin kan kristaller inte bildas lika lätt och därmed förebyggs urinstenar som struvit och kaliumoxalat.

 

Stärker urinblåsan

• Glykosaminoglykaner (GAG) förekommer naturligt i slemhinnan hos en frisk urinblåsa. Däremot ses en minskning vid idiopatisk cystit (urinvägsinflammation av oklart ursprung). Detta kan leda till en ökad genomsläpplighet hos urinblåsan för bakterier, toxiner och joner, vilket kan resultera i inflammation och orsaka smärta.