541018_531519566862704_1816069172_n

Royal Canin Veterinary Diets Urinary S/O Moderate Calorie

Pris:
169 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
922015
Antal:

Överviktiga eller kastrerade hundar eller hundar med tendens till övervikt på grund av ras eller låg aktivitetsnivå vid samtidig:

 

Indikationer

Bakteriell cystit

Upplösning av struvitsten

Förebygger återkommande struvit- och oxalatsten

 

Kontraindikationer

Dräktighet, digivning och tillväxt

Kronisk njursvikt, metaboliisk acidos

Pankreatit/tidigare pankreatit (inflammation i bukspottkörteln)

Hyperlipidemi (förhöjd halt av blodfetter)

Hjärtsvikt

Användning av urinförsurande läkemedel

 

För upplösning av struvitsten krävs 5 – 12 veckors strikt utfodring med Urinary S/O Moderate Calorie. Vid urinvägsinfektion behandlas ofta samtidigt med lämpligt antibakteriellt läkemedel. Urinary S/O Moderate Calorie ges under minst en månad efter att bakteriologisk analys av urinprovet varit negativt. När behandlingen är avslutad rekommenderar vi användning av Obesity Management eller Satiety Support om hunden är överviktig, eller någon av produkt-erna från NEUTERED DOG sortimentet om hunden är normalviktig.

 

STRUVITE DISSOLUTION

Urinary S/O Moderate Calorie säkrar en effektiv upplösning av struvitstenar.

 

MODREATE CALORIE

Minskat energiinnehåll i fodret gör det möjligt att begränsa viktuppgången hos hundar med tendens till övervikt.

 

URINE DILUTION

Ökad urinvolym leder till mer utspädd urin, vilket sänker koncentrationen av struvit och kalciumoxalat. En större urinvolym säkrar en regelbunden tömning av urinblåsan

 

LOW RSS

Ökad urinvolym innebär en reducerad mättnadsgrad av urinen. I en omättad urin kan kristaller inte bildas lika lätt och därmed förebyggs urinstenar som struvit och kalciumoxalat.

 

Mer Information

Övervikt ökar risken för att hunden drabbas av komplikationer i samband med urinsten. Överviktiga hundar löper dessutom dubbelt så stor risk att drabbas av urinsten som hundar med idealisk kroppsvikt. Genom att bibehålla idealvikten under och efter att man har behandlat sjukdom i nedre urinvägarna kan man bidra till att förebygga återfall.