541018_531519566862704_1816069172_n

Royal Canin Veterinary Diets Urinary S/O High Dilution

Pris:
249 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
938015
Antal:

URINARY S/O HIGH DILUTION är ett komplett dietfoder för katter. Genom sina urinförsurande egenskaper och låga magnesiumhalt är det lämpligt för att lösa upp struvitsten och förebygga återkomst. Dess sammansättning bidrar även till att bekämpa sjukdomar i nedre urinvägarna.

 

Indikationer

Urinsten struvitUrinsten struvit och oxalat

 

Kontraindikationer

Dräktighet, digivning och tillväxtKronisk njursvikt, metaboliisk acidosHjärtsviktHypertension (högt blodtryck)Användning av urinförsurande läkemedel

 

Användningstid:

För upplösning av urinstenar bör detta dietfoder ges 5-12 veckor. För att motverka återkomst av urinstenar ska dietfodret ges i minst ytterligare 6 månader och därefter bör en urinodling tas. Efter en lyckad behandling är det lämpligt att antingen fortsätta med Urinary S/O High Dilution eller något annat foder som

Young Male, Skin Young Male S/O, Young Female, Skin Young Female S/O, Mature eller Senior.

 

Upplösning av struvitsten

• Urinary S/O säkrar en effektiv upplösning av struvitstenar.

 

Utspädning av urinen

• Ökar urinvolymen vilket leder till atturinen får en lägre mättnadsgrad. Förebygger risken för urinsten av typen struvit och kalciumoxalat. En större urinvolym säkrar en regelbunden tömning av urinblåsan.

 

Lågt RSS-värde

• Ökad urinvolym innebär en reducerad mättnadsgrad av urinen. I en omättad urin kan kristaller inte bildas lika lätt och därmed förebyggs urinstenar som struvit och kaliumoxalat.

 

Stärker urinblåsan

• Glykosaminoglykaner (GAG) förekommer naturligt i slemhinnan hos en frisk urinblåsa. Däremot ses en minskning vid idiopatisk cystit. Detta kan leda till en ökad genomsläpplighet hos urinblåsan för bakterier, toxiner och joner, vilket kan resultera i inflammation och orsaka smärta.