541018_531519566862704_1816069172_n

Royal Canin Veterinary Diets Renal

Pris:
309 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
935020
Antal:

RENAL FELINE för katter är ett dietfoder vars sammansättning stödjer njurfunktionen vid kronisk eller tillfällig njursvikt genom sin begränsade halt av fosfor och måttliga innehåll av protein (men protein av hög kvalitet). Det minskar även uppkomsten av oxalatstenar genom sin låga halt av kalcium och D-vitamin och urinalkalinerande egenskaper, samtstödjer leverfunktionen vid kronisk leversvikt genom sin måttliga halt av högkvalitativt protein och höga halt av essentiella fettsyror.

 

Indikationer

  • Kroniskt nedsatt njurfunktion (CRF – njurinsufficiens)
  • Urinsten kalciumoxalat
  • Hepatitisk encefalopati (bristande leverfunktion med centralnervös påverkan)
  • Urinsten som kräver urinalkalisering exv urat, cystin

 

Kontraindikationer

Dräktighet, digivning och tillväxt

 

Användningstid:

Dietfodret ordineras av veterinär under 6 månader och katten bör kontrolleras hos veterinär vid slutet av perioden. När en njursjukdom kan diagnostiseras är cirka 75 % av njurvävnaden förstörd och sjukdomen är bestående. Katten behöver då dietfoder livet ut.

 

Mycket låg fosforhalt

• Vid kroniskt nedsatt njurfunktion (CRF) klarar inte njurarna att eliminera fosfor i tillräcklig omfattning. Ett lågt fosforinnehåll i fodret bromsar utvecklingen av njursvikt.

 

Stärker blodkärlen

• Polyfenoler (i synnerhet Flavanoler) bidrar till att motverka effekten avoxidativ stress. De underlättar också blodgenomströmning i njuren genom sin påverkan på blodkärlen.

 

Motverkar åldrande

• Samverkande antioxidantkomplex (vitamin E och C, taurin och lutein) bidrar till att stärka immunförsvaret och minskar de fria radikalernas påverkan, vars negativa effekt ökar med åldern.

 

Matsmältningssäkerhet

• Njurproblem leder till uremi vilket kan leda till magsår och sår på tarmslemhinnorna. FOS (fruktooligosackarider) bidrar till en stabil och säker magtarmfunktion.

 

Mer information:

Studier från USA tyder på att 1 av 3 katter över 12 år har någon form av njursvikt*. En nyligen genomförd studie på till synes friska katter 9 år och äldre med normalt biokemiskt status, prospektivt rekryterade från veterinärkliniker i London, visar att det inom 12 månader finns biokemiska bevis på azotemi hos 1 av 3 katter**.

* Lulich, J.P et al, Compendium on Continuing Education for the Practising Veterinarian, 1992, 14, 127-152.”

** Jepson, RE et al, Journal of Veterinary Internal Medecine (abstrakt inlämnat för presentation vid ACVIM forum 2007).