541018_531519566862704_1816069172_n

Royal Canin Veterinary Diets Obesity

Pris:
239 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
930015
Antal:

OBESITY MANAGEMENT för katter är ett komplett dietfoder vars sammansättning bidrar till viktminskning. Dietfodret har lågt energiinnehåll.

 

Indikationer

Övervikt/fetma – vid bantning/viktreduceringDiabetes mellitus (sockersjuka)

 

Kontraindikationer

Dräktighet, digivning och tillväxt

 

Användningstid:

Den individuella målvikten fastställs och fodermängden bestäms. Det rekommenderade dagliga baseras på graden av övervikt. Optimal viktnedgång är 0,5-3 % per vecka för att undvika förlust av muskelmassa. Det är viktigt att katten äter hela portionen för att minska risken för hepatisk lipidos (fettlever).

När katten har nått sin målvikt är det lämpligt att gå över till foder som Young Male, Skin Young Male,Young Female, Skin Young Female eller Mature för att bibehålla den optimal vikten.

 

Hög proteinhalt

• Ett högt proteininnehåll (>110g/1000kcal) motverkar förlust av muskelmassa vid bantning med 30%.

 

Balans av näringsämnen

• Fodret innehåller en högre halt av mineraler och vitaminer för att säkerställa att kattens näringsbehov täcks under bantningen.

 

Stärker lederna

• Hydrolyserade skaldjur (innehåller glukosamin) och hydrolyserat brosk (innehåller kondroitin) bidrar till att bevara normal rörlighet hos överviktiga katter med kraftigt belastade leder.

 

EPA/DHA

• Omega-3-fettsyror (EPA, DHA) samtomega-6-fettsyror i kombination med spårämnen (koppar, zink) bidrar till god funktion hos hud och glänsande päls.

 

Mer information:

En hög proteinhalt i ett foder med lågt kaloriinnehåll ger flera fördelar:

 

1/ förhöjer smaken

 

2/ minskar förlusten av muskelmassa under viktminskningen.

 

Jämfört med kolhydrater tar det längre tid för energin från proteiner att bli tillgängligt i kroppen, dvs. för samma nivå av omsättbar energi ger proteiner 30 % mindre nettoenergi än kolhydrater.