541018_531519566862704_1816069172_n

Royal Canin Veterinary Diets Cardiac

Pris:
229 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
908020
Antal:

CARDIAC är ett komplett dietfoder för hund för att stödja hjärtfunktionen vid kronisk hjärtsvikt. Dietfodret har låg natriumhalt och höjd kalium/natriumkvot.

 

Indikationer

Kongestive hjärtsviktHypertension (högt blodtryck)

 

Kontraindikationer

Dräktighet, digivning och tillväxtPankreatit/tidigare pankreatit (inflammation i bukspottkörteln)Hyperlipidemi (förhöjd halt av blodfetter)

 

Användningstid:

Dietfodret bör ges så fort hunden uppvisar tecken på hjärtsjukdom och kostbehandlingen bör fortsätta livet ut.

 

Hög smaklighet

• Hjärtsjukdomar hos hundar leder vanligen till minskad aptit och viktsförlust. Cardiac är därför mycket smakligt och har ett högt protein- och energiinnehåll. Fodret är anpassat för att hunden ska behålla sin kroppsvikt.

 

Hög halt karnitin och taurin

• Taurin och L-karnitin är viktiga för att bevara muskelcellernas funktion och de stärker också hjärtats förmåga att kontrahera.

 

Elektrolytbalans

• Ett reducerat natriuminnehåll minskar belastningen på hjärtat. Även kalium och magnesium har anpassats tilloptimala kliniska nivåer.

 

Låg natriumhalt

• Dietfoder med mycket lågt natriuminnehåll bromsar vanligen den retention av vatten och natrium, som är kännetecknande vid hjärtsjukdomar. Veterinären kan tack vare det mycket låga natriuminnehållet vid behov ordinera ett till individen anpassat natriumtillskott.

 

Mer information:

Sällskapsdjur med hjärtsjukdom har tendens till ökad oxidativ stress. Fria radikaler är cytotoxiska och har en negativ inotrop effekt. Tack vare sin antioxiderande verkan kan flavonoler väsentligt minska de fria radikalernas skadliga verkan. De verkar dessutom blodtryckssänkande (Duarte 2001) genom att stimulera kroppens egen produktion av kväveoxid (ger lokal kärlvidgning).