541018_531519566862704_1816069172_n

Dr Baddakys Fiskolja - 200, 500, 1000 ml

Pris:
326 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
145000
Antal:

Omega-3 fettsyror utgör 37%, varav EPA 18%, DHA (Dokosahexaensyra) 12%. E-vitamin (antioxidant) tillsätts i fiskoljan. Dr. Baddakys Fiskolja är producerad och paketerad enligt de krav som gäller för produktion av farmaceutiska produkter.

Omega-3 fettsyrornas speciella verkan Omega-3 fettsyrornas positiva egenskaper knyts i stor grad till den fysiologiska verkan av eikosanoiderna som bildas av fettsyran EPA. Eikosanoider är vävnadshormon som tromboxaner, prostacykliner, prostaglandiner och leukotriener. Dessa eikosanoider från omega-3 fettsyran EPA skiljer sig väsentligt från eikosanoider bildat av andra fettsyror. Man antar att omega-3 fettsyran DHA (Dokosahexaensyra) har speciella strukturella egenskaper. Det finns väldigt mycket DHA i ögats näthinna, hjärnvävnad och i vissa andra celler som t.ex. spermier. Det är dokumenterat att DHA är viktig för ögats retina och synfunktionen hos unga primater.

Tillskott och hållbarhet Det generella innehållet av omega-3 fettsyror i hundfoder är lågt, och bör troligen förbli så. Näring baserad på kornprodukter och slaktavfall från djur, utfodrade med korn, innehåller alldeles för lite omega-3 fettsyror. Omega-3 fettsyror med animaliskt ursprung har den dåliga egenskapen att de har lätt för att härskna. Detta gör att råvaror rika på fleromättade fettsyror inte är särskilt ägnade för produktion av torrfoder till hund, märk väl, sådant torrfoder blir paketerat idag. Därför rekommenderas Dr.Baddakys Fiskolja med omega-3 fettsyror som fodertillskott till hund och katt.

Omega-3 fettsyror och hud Tillskott av omega-3 fettsyror rekommenderas p.g.a.: 1) eikosanoider från omega-3 fettsyrorna dämpar inflammationsreaktioner i huden, 2) huden byter snabbt ut celler, och tillskott av omega-3 fettsyror ger därför en snabb förbättring av hud och pälskvalité.

Omega-3 fettsyror och led Tilskott av fiskolja till hundar med ledproblem har visat sig vara lovande med tanke på ökad funktionalitet och reduktion av smärtstillande mediciner.

Omega-3 fettsyror och njurar Tillskott av omega-3 fettsyror ökar den glomerulära filtrationen hos hund med nedsatt njurfunktion. Orsakerna till detta är att omega-3 fettsyrornas metaboliter (eikosanoider) verkar vasodilaterande på blodkärlen i njurarna. Detta motsvarar de fysiologiska effekter man har sett när man gett fiskolja till människor för att stärka hjärt-kärlsystemet.