541018_531519566862704_1816069172_n

Ceva Tryptovit - SLUTSÅLD

Pris:
425 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
Tryptovit
Typ:
Ceva Tryptovit
Antal:
Slutsåld

Användningsområde:

Tryptovit hjälper hästen att bibehålla lugn och fokus i stressande situationer som t.ex.

konvalescensperiodermiljöombytentransportträninglängre transporterintensiva träningsperioder

Tryptovit innehåller den essentiella aminosyran tryptofan i kombination med vitamin E och VitaminB1. L-tryptofan är en s.k. livsnödvändig aminosyra, dvs. hästen kan inte själv framställa den utan måste få tryptofan tillfört via fodret. Det finns ett 20 tal aminosyror vilka tillsammans är byggstenarna i proteiner. Tryptofan återfinns främst i kött, hårdost och bananer men även i mjölk och spannmål. Tryptofan behövs bl.a. för att kroppen skall kunna bilda serotonin, en signalsubstans i centrala nervsystemet viktig för kontroll av sinnesstämning, vakenhet, hunger och smärta.

 

Bruksanvisning: Pulvret har smak av äpple och blandas direkt i en liten del kraftfoder eller betfor. Dosmått medföljer varje förpackning, 1 rågat dosmått innehåller 25 g. Tryptovit ges antingen som kontinuerlig underhållsdos eller dagligen i 3 dagar innan förväntad stressituation.

 

Dosering: Startdos: 50 g dagligen i 3 dagar innan förväntad stressituation.

Underhållsdos: I lugnare perioder ges 25 g en gång per dag. 1 rågat dosmått = 25 g.

 

Innehåll Garanterat innehåll per 100 g:

L-Tryptofan………………………12000 mg

Tiamin HCL (Vitamin B1)…………300 mg

Vitamin E succinat………………2000 mg

Dextros till…………………………100 g

 

Startkarens: 96 timmar

 

Förpackning Plastburk innehållande 500 g pulver. Dosmått medföljer. Hållbarhet: 3 år, se utgångsdatum på förpackningen.

 

Att tänka på vid hantering av oroliga/stressade hästar

Det är viktigt att i all hantering av häst tänka på att hästen är ett flock- och flyktdjur. Trots att hästen sedan tusentals år har levt som människans husdjur finns många av vildhästens beteenden kvar i våra hästar och ponnyer. Du som hanterar/tränar hästar måste ta på dig rollen som flockledare. Med en trygg "flockledare" vid sin sida klarar hästen att behålla lugnet och inte ta till flykten när den ställs inför nya situationer. Vid all träning gäller därför att gå långsamt fram och att själv uppträda lugnt och konsekvent. Om hästen uppfattar att du som dess ledare är lugn och trygg kommer den successivt att acceptera, lära sig och göra det du ber den om.Träna hemma i lugn och ro på situationer som din häst är ovan vid eller blir stressad av.

Tänk på att hästen lär sig mycket bättre av "morötter" än av "piskan’".Planera och se till att ha gott om tid när du vet att din häst skall vara med om situationer/händelser som kan göra den stressad.Var lugn, tala i vanlig samtalston och rör dig långsamt och kontrollerat. Tänk på att hästar är mycket duktiga på att läsa av ditt känsloläge och ditt kroppsspråk. Ta hjälp av kunniga medhjälpare om du själv känner dig osäker inför situationen.Var medveten om riskerna när du hanterar oroliga/stressade hästar. Bra skor, handskar och hjälm skyddar dig. Använd träns eller kedjegrimskaft på hästen så att du kan hålla den. Ha all utrustning och hjälpmedel som kan behövas i beredskap.